sâmbătă, 22 noiembrie 2014

NEGRESE CU MASCARPONE

INGREDIENTE:


  • 150 g. unt
  • 300 g. ciocolata neagra
  • 3 oua
  • 180 g. zahar
  • 230 g. faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50 ml. lapte
  • 250 g. mascarpone sau branza pentru uns foarte cremoasa


MOD DE PREPARARE:

Perîncălzim cuptorul la 180º C.
Punem la topit ciocolata bucatele, untul și laptele, amestecând mereu până se omogenizează totul bine.
Separat batem bine albușul de la 2 oua până se dublează volumul, adaugăm 110 g. zahar în ploaie, batem bine iar după omogenizare incorporam galbenusurile iar apoi punem in ploaie faina cu praful de copt.
Separat batem oul rămas cu restul de zahar și mascarpone până se formeaza o crema.
Pregatim o tava cu dimensiuni de 30 x 40, unsa cu ulei și tapetata cu faina, turnam un strat din compozitia de ciocolata, iar apoi turnam crema de branza iar la final restul din compozitia cu ciocolata. Finisam la suprafața și introducem la cuptor pentru 30 minute. Nu trebuie lăsată mai mult timp pentru ca altfel va fi foarte uscata.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...