joi, 30 octombrie 2014

TURTE LA TIGAIE

Aceste turte amintesc de copilărie când bunicile coceau turte pa plita chiar dacă sunt ,, turte la tigaie,, ele au aceiași savoare.


INGREDIENTE:


  • 250 g. faina
  • 125 ml. apa (dacă este necesar puteți sa mai adăugați putin)
  • 4 g. drojdie uscata
  • 1 linguriță rasa cu sare


MOD DE PREPARARE:

Amestecam faina,drojdia uscata și sare, apoi adăugăm apa. Frământam timp de 10 minute iar apoi acoperim cu un șervet de bucătărie și lăsăm sa se odihnească 5 minute.
Împărțim aluatul în 3 părți egale, dacă vrem sa iasă turtele mai subțiri iar dacă dorim sa facem turte mai groase impartim aluatul în 2 parți egale. Formam bile iat apoi l-e întindem cu rotisorul. Într-o tigaie punem ulei la încins iar când este foarte fierbinte scurgem tigaia de surplusul de ulei și punem la copt turta pe ambele părți .
Se pot tăia în doua și umple după preferințe sau consumata în loc de pâine.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...