joi, 6 noiembrie 2014

PAINICI DE OVAZ

INGREDIENTE:


  • 300 g. faina alba
  • 150 g. faina integrala
  • 150 g. faina de ovăz
  • 20 g. tarate de grâu
  • 10 g. sare
  • 8 g.drojdie uscata
  • 80 g. lapte la temperatura camerei
  • 220 g. apa(dacă este nevoie puteți adăuga  mai mult)



MOD DE PREPARARE:

Amestecam faina cu drojdia uscata-un bol, adăugam restul de ingrediente iar la final incorporam apa. Formam biluțe cit vrem noi de mari iar apoi le așezăm pe tava de cuptor unde vom așeza o foaie de copt. Le presărăm cu putina faina și le acoperim cu un șervet de bucătărie. Lăsam la odihnit 1-1 1/2 ore. Incalzim cuptorul la 80º C, crestam painicile cu un cuțit. introducem tava în cuptor 15 minute iar apoi mărim la 190º C 15 minute.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...