- 250 g. carne de porc tocata
- 250 carne de vita tocata
- 100 g. Bacon afumat
- 3 căței de usturoi pisați
- 1-2 oua
- 1 felie de pâine fără coaja muiata in lapte
- 1 lingura pătrunjel tocat
- piper
- sare
- faina
- ulei
INGREDIENTE PENTRU SOS:
- 1 ceapa
- 1 lingura boia dulce
- 1/2 pahar vin alb
- sare
MOD DE PREPARARE - CHIFTELUȚE
Amesteca: carnea tocata, baconul tăiat cuburi mici, usturoiul, patrunjelul, ouăle, pâinea muiata în lapte, piper și sare după gust. Amestecam foarte bine toate ingredientele iar dacă observam ca, compozitia este taricica mai adăugăm putin lapte. Formam biluțe potrivit de mici și le trecem prin faina. Le așezăm pe o tava iar după ce le-am trecut pe toate prin faina le punem la prăjit într-o tigaie cu ulei din abundenta.
Dupa ce le-am prăjit le punem pe un șervețel absorbant de bucătărie și lăsam uleiul sa se limpezească foarte bine, îl strecuram și cu el preparam sosul pentru chifteluțe.
MOD DE PREPARARE - SOS
Într-o cratița mai înalta adăugăm uleiul limpezit și strecurat (preferabil strecurătoare de ceai) îl punem la încins iar apoi adăugăm ceapa care a fost tocata foarte mărunt. Dupa ce a prins culoare, adăugăm vinul și lăsăm sa iasă alcoolul din el după care adăugăm boiaua dulce amestecând ușor. Dupa un minut punem chiftelele, le acoperim cu apa, săram după gust și le fierbem timp de 30-45 minute la foc mic. Mai amestecam din când în când pentru a nu se lipi. Se servește cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu