- PENTRU 4 PERSOANE
INGREDIENTE:
- 250 g. faina
- 1 ou
- 1/2 pahar apa
- 2 linguri bulion
- 200 g. piept de curcan sau pui
- 1 ceapa
- 2 căței de usturoi
- 1 dovlecel
- 1/2 L. lapte
- 1 gălbenuș
- 50 g. parmezan
- ulei
- sare
MOD DE PREPARAE:
Amestecam oul, apa, sare, ulei și bulionul. Se frământa după care lăsăm sa se odihnească 5 minute. Formam 12 bile din aluatul obținut și formam foile de lasagna. Le punem la fiert în apa, sare și putin ulei.
Inter-o tigaie punem ulei și călim putin usturoiul tocat mărunt, după care adaugăm ceapa, dovlecelul tăiat cuburi mici și lăsam 2-3 minute, iar la final adăugăm pieptul de curcan tăiat cuburi foarte mici și lasm la călit cu celelalte legume. Când s-a muiat foarte bine carnea, dam tigaia de pe foc și începem sa preparam sosul bechamel.
-Punem 2-3 linguri de ulei și când s-a încălzit punem faina. maestecam până nu mai avem nici un cocoloș ( preferabil amestecat cu un tel). Lsasam focul mai încet și adăugăm laptele putin cite putin amestecând foarte bine pentru a nu se forma colcotoase. Amestecam continuu iar când s-a îngroșat compozitia ca o smântâna, adaugăm parmezanul și gălbenușul.
MONTAREA LASAGNA:
Într-o tava de cuptor sau un vas de yena, așezăm 3 foi de lasagna una lingă alta iar pe ele așezăm o parte din compozitia cu carne și asa până la terminarea compoziției și a foilor de lasagna iar deasupra pe ultimele foi așezăm sosul bechamel. Introducem în cuptor și lăsăm 2-3 minute la gratinat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu