joi, 15 mai 2014

LASAGNA CU PIEPT DE CURCAN SI DOVLECEL


  • PENTRU 4 PERSOANE
INGREDIENTE:


  • 250 g. faina
  • 1 ou
  • 1/2 pahar apa
  • 2 linguri bulion
  • 200 g. piept de curcan sau pui
  • 1 ceapa
  • 2 căței de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 L. lapte
  • 1 gălbenuș
  • 50 g. parmezan
  • ulei 
  • sare

MOD DE PREPARAE:

Amestecam oul, apa, sare, ulei și bulionul. Se frământa după care lăsăm  sa se odihnească 5 minute. Formam 12 bile din aluatul obținut și formam foile de lasagna. Le punem la fiert în apa, sare și putin ulei.
Inter-o tigaie punem ulei și călim putin usturoiul tocat mărunt, după care adaugăm ceapa, dovlecelul tăiat cuburi mici și lăsam 2-3 minute, iar la final adăugăm pieptul de curcan tăiat cuburi foarte mici și lasm la călit cu celelalte legume. Când s-a muiat foarte bine carnea, dam tigaia de pe foc și începem sa preparam sosul bechamel.
-Punem 2-3 linguri de ulei și când s-a încălzit punem faina. maestecam până nu mai avem nici un cocoloș ( preferabil amestecat cu un tel). Lsasam focul mai încet și adăugăm laptele putin cite putin amestecând foarte bine pentru a nu se forma colcotoase. Amestecam continuu iar când s-a îngroșat compozitia ca o smântâna, adaugăm parmezanul și gălbenușul.

MONTAREA LASAGNA:

Într-o tava de cuptor sau un vas de yena, așezăm 3 foi de lasagna una lingă alta iar pe ele așezăm o parte din compozitia cu carne și asa până la terminarea compoziției și a foilor de lasagna iar deasupra pe ultimele foi  așezăm sosul bechamel. Introducem în cuptor și lăsăm 2-3 minute la gratinat.

POFTA BUNA!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...