- 200 g fulgi de cocos
- 160 g faina
- 2 oua
- 60 g unt + 2 linguri
- 60 g zahar brun
- 120 g zahar alb
- 30 g nuci pisate
- coaja rasa de lămâie
SIROP DE ZAHAR:
- 4 linguri de zahar
- 1/2 cana apa
- Se pune la fiert zaharul cu apa si se fierbe până se formează siropul. Se lasă la răcit.
MOD DE PREPARARE
Incalzim cuptorul la 190ºC. Ungem o forma de cuptor cu dimensiunea de 22 cm/22 cm cu unt.
Într-un bol barem untul impreuna cu zaharul brun impreuna cu o pătrime din zaharul alb (30 g). Adaugam oul și batem până se omogenizează . Incorporam jumătate din cantitatea de faina (80 g), nucile și coaja de lămâie.
Distribuim compozita în forma unsa și o introducem în cuptor pentru 15-20 minute.
Intre timp pregătim restul de ingrediente care ne-au mai rămas. Amestecam zaharul(90 g) cu oul pina se omogenizează după care faina ( 80 g) și 170 g fulgi de cocos. Dupa ce a expirat timpul de coacere, scoatem din cuptor tava și peste preparatul din tava adăugăm compozita pregătită și pudram cu restul fulgii de cocos ramași.
Reintroducem la cuptor pentru 20-25 minute. Scoatem din cuptor, lăsăm sa se răcească, după care tăiem în tava forme de batonase și le stropim cu siropul de zahar preparat. Le mai lăsăm aproximativ 1/2-1 ora și putem sa le servim. Daca doriți mai insiropat puteți folosi compoziție dubla pentru preparare siropului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu