marți, 12 aprilie 2016

COCOSEI LA CUPTOR STROPITI CU CONIAC










                  INGREDIENTE:


  • 2 cocoșei
  • 3 cartofi
  • coniac
  • boia dulce
  • piper
  • rozmarin
  • unt
  • ulei
  • sare


                           MOD DE PREPARARE:



1.Vom curata puișorii de surplusul de pene, apoi ii spălăm bine pe afara si înauntru. Ii vom usca de apa cu ajutorul șervețelelor de bucătărie. Începem sa ii condimentam in ordinea respectiva:sare in interior si exterior, boia dulce in interior si exterior, rozmarin in interior si exterior, cite o bucata de unt introdusa in interiorul puișorilor.







2.Ii lăsăm o jumătate de ora la temperatura camerei iar in acest timp curățăm cartofii pe care apoi ii tăiem cuburi mari. Ii clătim in doua, trei ape pentru a elimina excesul de amidon din cartofi, astfel ei își vor păstra forma in timpul coptului si vor ieși putin crocanți. Ii vom scurge bine de apa.
Punem prima data cartofii in recipientul care va fi introdus in cuptor. Presăram peste cartofi, sare si 2 linguri cu ulei, amestecam iar in mijlocul recipientului vom asea cocoșeii.
Separat vom face un amestec cu 1 lingura de ulei si putin coniac.
Preîncălzim cuptorul la 200º C. Introducem in cuptor iar când decidem noi ca a început coacerea, ungem puișorii din când in când cu uleiul si coniacul preparat.
Ii vom lasa in cuptor pentru 40 minute, depinde de cuptor.


                                               POFTA BUNA!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...