miercuri, 6 aprilie 2016

GALUSTE DE PAINE PENTRU MANCARURI CU SOS





Daca va plac mâncărurile cu sosuri, va prezint aceasta rețeta de,, galuste de pâine,, care este foarte gustoasa si nu veți regreta timpul pierdut in preparare.

                                       INGREDIENTE:


  • 20 g. drojdie
  • 1 linguriță zahar
  • 1/2 canala cu lapte
  • 1 ou
  • un vârf cuțit cu sare
  • 3 si 1/2 cești cu faina
  • 3 felii de pâine fara coaja 
  • putin unt pentru uns platoul


                                       MOD DE PREPARARE:
.

1.Feliile de pâine le vom tăia cuburi.














2. Formam o maia din: lapte, sare, drojdie si ou. Amestecam totul foarte bine, acoperim cu un șervet de bucătărie si lăsăm la crescut pentru 10 minute.












3. Aluatul de mai ( punctul 2. )  îl vom amesteca impreuna cu faina si miezul de pâine tăiat cuburi.













4. Frământăm compozitia si lăsăm la crescut pentru 2 ore, acoperit cu prosop de bucătărie in loc călduros.














5. Împărțim aluatul in 3 parți egale si formam rulouri. Mai lăsăm 30 de minute la odihna.













6. Punem la fiert o cratiță cu apa si sare in care vom fierbe rulurile timp de 15 minute.
Intre timp ungem un platou cu unt.












7. Când sunt gata fierte, rulourile vor fi scoase, scurse bine de apa si așezate pe platoul uns cu unt.













8. Tăiați găluștile de pâine cu ajutorul unei sfori. Eu am folosit ata neagra pentru a vedea mai bine procedeul de taiere.












                                            POFTA BUNA!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INGREDIENTE: 1 pachet piscoturi de șampanie 2 cutii cu branza mascarpone 3 galbenusuri 3 linguri zahar cafea (poate fi și fără cafei...