INGREDIENTE:
200 g. caramel + 2 linguri pentru ornat
200 g. crema de branza fara sare
200 g. smantana pentru frisca
1 plic de întăritor pentru frisca trebuie sa fie de 3.5% grasa
MOD DE PREPARARE:
1.Pentru început vom pregăti frisca, dar nu înainte de a introduce recipientul in care vom pregăti frisca in congelator pentru 3-5 ore si frisca trebuie sa stea in frigider aproximativ 2 ore.
Dupa ce am răcit bine recipientul, punem smantana in el si cu ajutorul mixerului vom începe sa batem smantana timp de 5 minute la viteza mica, apoi vom da la viteza maxima.
Când observam ca a început sa se formeze frisca, punem in ploaie întăritorul pentru frisca. Mai batem pana vedem ca frisca se tine de paleta mixerului.
2.Separat pregătim un alt recipient in care vom adăuga caramelul impreuna cu branza. Omogenizam foarte bine cele doua ingrediente.
3.Incorporam frisca in crema obținuta, putin cate putin amestecând ușor de jos in sus pentru ca fișca sa nu își piardă din volum.
4.Pregătim forma pentru înghețata in care vom pune o folie transparenta pentru ca înghețata sa se scoate ușor.
5.Turnam crema rezultata, uniformizam putin apoi punem deasupra cele 2 linguri de caramel.
6.Cu ajutorul unui bețișor sau cu o coada de lingura, începem sa formam cifra 8 pentru a forma un ornament plăcut.
Acoperim si punem la congelator de preferat pentru o noapte. A doua zi scoatem pe un platou si tăiem felii.
Se poate servi si cu biscuiți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu