- 300 g. orez
- 100 g. sunca (kaizer)
- 1/4 l suc de roșii
- 4 căței de usturoi
- 4 oua ochiuri
- 4 banane
- ulei de măsline
- apa,sare, busuioc
MOD DE PREPARARE:
Fierbem orezul într-o cratiță cu multa apa și un praf de sare. Dupa ce s-a fiert, îl scurgem, il dam printr-un jet de apa rece.
Tocam fin 2 căței de usturoi și ii punem la călit într-o tigaie cu putin ulei, adăugăm sunca tăiată cuburi micuțe și lăsăm 2-3 minute la călit, după care punem sucul de roșii, busuiocul și lăsăm la foc potrivit 5 minute intre timp mai amestecam ca sa nu se prindă.
In alta tigaie punem putin ulei și adăugăm ceilalți 2 caței de usturoi tocați mărunt, ii călim și adăugăm orezul pentru 3-4 minute.
Așezăm pe fiecare platou câte un ou ochi putin orez și sosul cu sunca.
Optional cine dorește poate sa facă banane decojite trecute prin faina și puse la prăjit într-o tigaie cu ulei din abundenta. Se pot așeza pe același platou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu