vineri, 8 iulie 2016

GNOCCHI CU SOS DE MORCOVI











                          INGREDIENTE:

500 g. gnocchi
4 morcovi potriviți
1 cățel de usturoi
1 lingurița de unt
2 linguri cu ulei
smântâna pentru gătit
sare

                           MOD DE PREPARARE:

Preparam sosul: Punem în tigaie untul și uleiul împreună cu, cățelul de usturoi tăiat fin. Lasam putin cât sa se rumenească apoi adăugăm morcovii curățați, spălați și tăiați rondele fine.
Lasam focul la mediu și călim morcovul 5 minute. Punem apa cât sa ii acoperim și lăsăm la fiert la foc potrivit aproximativ 20 minute.
Trebuie sa fie acoperiți cu apa in permanenta, deci dacă mai e nevoie adăugăm. Dupa ce au fiert ii punem în cana pentru blender și ii formam crema. Adaugam sare dacă e nevoie. Când am format crema începem sa adăugăm smântâna, putin cațe putin pana se formează consistenta dorita.
Punem gnocchi la fiert după instrucțiunile de pe pachet. Gnocchii nu trebuie sa ii cronometram după timp, când sunt fierți ei se ridica la suprafață, se scot cu o paleta și asa pana ii scoatem pe toți.
Punem peste gnocchi sosul preparat. Se poate servi simplu, presărat cu brânză sau ca și garnitura la peste sau carne.


                              POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...