PENTRU BEZEA: -3 albușuri
-150 g. zahar
-1/2 linguriță suc de lămâie
-1 linguriță cu vârf de amidon
-1 linguriță extract de vanilie
UMPLUTURA: -200 g. frișca
-zahar pudra după gust
-fructe de pădure
-frunze menta pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
1. Batem albușurile spuma în care vom adăuga 1/2 din cantitatea de zahar. Batem pana obținem o spuma tare și lucioasa.
2. Când am obținut consistenta dorita, presărăm restul de zahar, amidonul și sucul de lămâie. Batem în continuare 5-7 minute.
3. Punem spuma în sacul de patiserie. Punem hârtie pergament pe tava de cuptor unde înainte am pus putina spuma pentru a lipi foaia de pergament mai bine de tava ca sa nu se miște când formam coșulețe.
4. Formam coșulețele cu mărimea dorita.
5. Le introducem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 150º C pentru 10 minute, apoi la
temperatura de 100º C pentru 50 de minute.
Trebuie sa prindă culoarea crem deschis și sa nu fie lipicioase la atingere.
Se ornează cu frișcă și fructe de pădure.
1. Batem albușurile spuma în care vom adăuga 1/2 din cantitatea de zahar. Batem pana obținem o spuma tare și lucioasa.
2. Când am obținut consistenta dorita, presărăm restul de zahar, amidonul și sucul de lămâie. Batem în continuare 5-7 minute.
3. Punem spuma în sacul de patiserie. Punem hârtie pergament pe tava de cuptor unde înainte am pus putina spuma pentru a lipi foaia de pergament mai bine de tava ca sa nu se miște când formam coșulețe.
4. Formam coșulețele cu mărimea dorita.
5. Le introducem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 150º C pentru 10 minute, apoi la
temperatura de 100º C pentru 50 de minute.
Trebuie sa prindă culoarea crem deschis și sa nu fie lipicioase la atingere.
Se ornează cu frișcă și fructe de pădure.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu