duminică, 4 septembrie 2016

SFINCIONE SICILIENE

                           




                                           INGREDIENTE AL BLATULUI:


  • 500 g. faina
  • 50 g. zahar
  • 25 g. drojdie proaspătă
  • 20 g. sare
  • 50 g. ulei
  • 450-500 ml. apa


                                     INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA:


  • anșoa 
  • 1 ceapa
  • 2 caței de usturoi
  • 1 conserva de roșii în suc propriu 
  • 1 linguriță de concentrat de bulion
  • 1 linguriță de zahar
  • după preferința: brânză pecolino rasa sau brânza gorgonzola
  • mozzarela feliata


                                               MODUL DE PREPARARE:

1. Amestecam faina cu sarea, zaharul, drojdia și uleiul, amestecam pana se incorporeza uleiul în faina apoi turnam apa putin cațe putin pana la final. Aluatul trebuie sa fie moale chiar lipicios. Il acoperim cu folie transparenta. Il lăsăm la loc călduț pentru 30 minute.
2. Intre timp, punem anșoa la desărat în oțet.
3. Separat punem la călit cei doi caței de usturoi tocați fin impeuna cu ceapa tocata cuburi, potrivit de mari ni putin ulei de măsline.
4. In alta craticiora punem roșiile în suc propriu la fiert în care vom adăuga concentratul de bulion și zaharul. Lasam sa fiarbă pana se îngroașă sosul.
5. Scoatem anșoa din oțet și ii tăiem mărunt.
6. Dupa ce am pregătit totul începem sa montam sfincionele.
Preîncălzim cuptorul la temperatura de 225º C. Pe tava de cuptor așezăm o hârtie de cuptor pe care vom întinde aluatul cu ajutorul mâinilor. Peste aluat întindem sosul de roșii apoi presărăm ceapa, bucățile de anșoa, punem feliile de mozzarela și brânza pecolino rasa.. Daca ați ales brânză gorgonzola trebuie sa nu abuzați de ia când presărați pentru ca este sărată și va schimba foarte mult aroma.
Presărăm cu oregano și introducem la cuptor pana se coace aluatul. Eu ridic cu ajutorul cuțitului sau a furculitei un colt din blat și ma uit sa vad cum e de rumenit la fund.
Se scoate din cuptor apoi îl lăsăm sa se răcească putin și tăiem după preferință cuburi sau batoane...

                                    POFTA BUNA!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...