duminică, 11 septembrie 2016

MINI TORTULET CU CARAMEL SI CIOCOLATA AMARUIE






                                INGREDIENTE PENTRU BLAT:


  • 250 g. biscuiți digestivi
  • 40 g unt
  • 3 linguri caramel


                               INGREDIENTE PENTRU GLAZURA:


  • 1 albuș de ou
  • 60 g. cicolata amăruie
  • 2 linguri unt
  • 1 linguriță menta proaspăt tocata


                               MOD DE PREPARARE 

 Pentru început punem caramelul la încălzit apoi incorporam untul, amestecam bine pana se omogenizează. Dam de pe foc și începem sa zdrobim biscuiții pe care ii incorporam în caramel.
Luam blenderul cu mâner și amestecam bine pana se formează o pasta.
Punem crema la frigider pentru 3-4 ore pana se mai întărește.
Trebuie sa fie nici prea moale, nici prea tare.
Dupa ce a trecut timpul și observam ca sa mai întărit, răsturnăm totul pe un platou si începem cu o spatula sau cu un cuțit cu bot rotund sa ii dam forma dorita. Daca vedeți ca nu rămâne la forma dorita, introduceți platoul în congelator pentru 10 minute dupa care începeți iar sa ii dați forma pe care o doriți și asa pana își menține forma dorita. O introducem în frigider și începem sa preparam glazura.
Punem ciocolata la topit, după preferință în microunde sau la bay marine, apoi incorporați untul și amestecați totul foarte bine. Lasam sa se răcească putin iar intre timp batem albușul spuma pana se tine de paletele mixerului. Punem jumătate din albuș în ciocolata și amestecam bine, apoi punem restul de albuș, amestecam ușor de jos în sus pentru a se menține pufoasa.
Scoatem platoul de la rece și turnam glazura peste el. Modelam ușor cu ajutorul spatulei sau a cuțitului, apoi dam din nou la rece.
Ciocolata se va modela foarte ușor după ce se va mai raci. Il scoateți din nou din frigider după un timp, uniform apoi ornam după preferință și presarăm cu menta proaspăt tocata. Puteți foarte bine sa puneți putina ciocolata alba rasa. Aici trebuie sa va puneți imaginația la treaba.

                                              POFTA BUNA !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...