luni, 13 iunie 2016

IEPURE CU OREZ PREGATIT IN OALA DE PRESIUNE






                                    INGREDIENTE:


  • 1/2 iepure, tăiat bucăți
  • 1 ceașca cu orez rotund
  • 2 caței de usturoi
  • 100 ml. vin alb
  • 1/2 ceapa
  • 4 linguri cu ulei
  • sare
  • apa
  • o crenguță de cimbru
  • pătrunjel tocat fin


                                    MOD DE PREPARARE:

Pentru început vom pune bucățile de iepure in 2 linguri cu ulei la prăjit, cât sa se albească, carnea si sa nu mai lase sânge, direct in oala de presiune.
Intre timp tocam ceapa cu usturoiul mărunt. Scoatem carnea de iepure pe un platou, adaugăm cele doua linguri de ulei ramase in care vom punem ceapa la călit la foc foarte mic. Când aproape este călită ceapa, adăugam usturoiul, lăsăm 1 minut, apoi adăugam vinul. Lasam sa scadă vinul,punem bucățile de carne de iepure înapoi, orezul, amestecam putin totul, punem apa aproximativ 2 cm. înălțime sa acopere bine toate ingredientele, sărăm după gust iar la final punem crenguța de cimbru.
Punem capacul la oala de presiune, iar din momentul când a început sa iasă aburul, lăsam focul mai încet si pentru 14 minute lăsăm sa fiarbă. La finalul minutelor, scoatem aburul, punem pe platou, presăram cu pătrunjel si se poate servi..

                                        POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...