marți, 7 iunie 2016

GULAS AUSTRIAC

       



                                INGREDIENTE:


  • 1 kg. ceafa de vita
  • 800 g. ceapa tocata fin
  • 3 căței de usturoi tocat
  • 1 lingura de oțet din vin sau oțet balsamic
  • 1 lingura pasta de roșii
  • 3 linguri rase cu boia dulce
  • 1 linguriță maghiran
  • 1 praf de cimbru
  • 5 boabe ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • coaja rasa de la o lămâie
  • 350 ml. supa de vita
  • 8 linguri cu ulei
  • vin rosu sec

                                 MOD DE PREPARARE:


Tăiem carne cuburi.
















Folosim o tigaie in care punem ceapa la călit in 4 linguri de ulei, timp de 5 minute. Incorporam usturoiul, pasta de roșii si amestecam bine pana se dizolva pasta de roșii.
Separat in alta oala cu fund dublu si mai înaltă, punem cele 4 linguri de ulei ramase.
Când este bine încălzit uleiul, adăugam carnea si lăsăm sa sfiraie putin cât sa se albească.







Punem peste carne : ceapa călită in care am adăugat usturoiul cu pasta de roșii, boiaua, maghiranul, supa de vita, putin vin rosu, oțetul si sarea.
Când da in clocot, adaugăm boabele de ienibahar. 










Zeama formata trebuie sa acopere carnea, nu mai mult.














Lasam sa fiarbă la foc potrivit timp de 2 ore. Ultimele 15 minute de fierbere punem frunza de dafin, cimbrul si coaja rasa de lămâie. Carnea trebuie sa fiarbă pana se desface fășii.
Se servește cald cu felii de pâine, tip galuste. Rețeta de gasluste de pâine o găsiți pe blogul meu la categoria ,, pizza si paine,,







                             POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...