vineri, 10 iunie 2016

MERE CU SUFLE





                              INGREDIENTE:


  • 6 mere
  • 150 g. zahar
  • 60 g. faina
  • 50 g. unt
  • 4 oua
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • zahar pudra



                                 MOD DE PREPARARE:


Merele le scobim cu ajutorul unei lingurițe, grosimea marginii merelor sa fie de aproximativ 1 cm.
Presarăm putin zahar in interiorul merelor apoi le punem in microunde pentru 2 minute. Le scoatem sin microunde si le introducem in frigider pentru a se raci foarte bine, pentru 1 ora.








Incalzim laptele impreuna cu jumătate din cantitatea de zahar ( 75 g. ). Separat punem pe foc untul la topit, fara sa dea in fiert. Incorporam faina in unt si amestecam foarte bine cu ajutorul telului pentru a nu se forma colcotoase. Când am incorporat faina bine in unt, începem sa punem lapte, putin cate putin, amestecând continuu. Focul trebuie sa fie potrivit. Când am terminat de adăugat laptele, amestecam pana da in clocot si lăsăm putin la fiert 1-2 minute. Lasam la răcit. Intre timp separam albușurile de galbenusuri iar când  compozitia nu mai este fierbinte, punem esența de vanilie si incorporam galbenusurile unul cate unul, pana se incorporează bine.
Batem albușurile spuma ca la bezea, incorporam zaharul putin cate putin.
O jumătate din compozitia cu albuș o turnam peste compozitia cu galbenusuri si amestecam.
Cealaltă jumătate o turnam putin cate putin si cu ajutorul paletei amestecam de jos in sus pentru a se menține aerul din spuma de ou.
Preincalzin cuptorul la 180º C. Punem un recipient cu apa in partea de jos a cuptorului, pentru ca aburii sa ajute sa urce sufleul ușor.
Scoatem merele din frigider si le punem pe tava de la cuptor. Le umplem cu sufleul preparat pana sus.
Introducem in cuptor pentru 25 minute.
Când a expirat timpul, deschideți ușor usa de la cuptor si le lăsați acolo 2-3 minute, pentru ca deaca le scoatem imediat din cuptor, sufleul da înapoi. Se servesc calzi sau reci pudrate cu zahar pudra.
Daca va mai ramne compoziție o puteți pune in recipient pentru cuptor si o introduceți odată cu merele in cuptor pe aceeași tava daca aveți loc.

                                     POFTA BUNA!
               














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...