- 250 g.. spaghete (puteți folosi și spaghete integrale)
- 250 g. carne de vita tocata (poate fi și jumătate vita, jumătate porc)
- 1 morcov tăiat cubulețe
- 2 linguri de țelina tăiată cuburi mici
- 1 pahar vin rosu
- 1 ceapa tocata mărunt
- 2 linguri pasta de roșii
- sare
- piper
- busuioc
MOD DE PREPARARE:
Punem putin ulei și călim ceapa, adaugăm morcovul, țelina și lăsăm putin la înăbușit. Când s-au mai muiat putin adăugăm carnea tocata și lăsăm până se albește. Punem vinul și lăsăm sa iasă tot alcoolul apoi adăugăm bulionul, sare, piper și apa putin cite putin până fierb foarte bine toate ingredientele și se formeaza sosul.
Separat într-o cratița cu multa apa fierbem baghetele după indicațiile de pe pachet, le scurgem și le așezăm pe un platou, iar peste spaghete punem sosul și busuioc proaspăt dacă avem dacă nu putem folosi și uscat. Presărăm cu brânză parmigiano.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu