sâmbătă, 27 august 2016

SUFLE DE CIOCOLATA






                                           INGREDIENTE:


                               50 g. zahar pudra
                               100 g. ciocolata amăruie
                               100 ml. lapte la temperatura camerei
                               20 g. unt
                               10 g. faina
                               un praf de sare
                               2 oua separate gălbenușul de albuș
                               semințele de la o păstaie de vanilie
                               unt pentru uns formele și zahar pudra pentru tapetat formele


                                           MOD DE PREPARARE:

  Prima date ungem formele cu unt și le tapetam cu zahar pudre. Punem untul la topit la foc mic, adăugăm faina, amestecam ușor timp de 1 minut. Adăugăm laptele și amestecam pana se îngroașe. Dam de pe foc și adăugăm ciocolata. Amestecam pana se incorporează bine toată ciocolata.
Incorporam galbenusurile împreună cu semințele de la păstaia de vanilie. Amestecam bine pana se incorporează totul.
Separat batem albușurile cu praful de sare pana se formează o spuma, apoi adăugăm zaharul și batem pana se tine spuma de paletele de la mixer.
Luam o parte din albușul bătut și incorporam în crema cu ciocolata. Amestecam bine, apoi restul de albuș bătut îl punem putin câte putin, amestecam ușor de jos în sus pentru a se pastra aerul de la albușuri și asa pana la final.
Turnam compoziția în formele unse și le introducem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 185º C
pentru 15 minute la treapta cea mai joasa a cuptorului.
 
                                               POFTA BUNA !





































                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...