marți, 27 ianuarie 2015

PIEPT DE PUI CU CIUPERCI SI SOS DE REQUESON

INGREDIENTE:


  • 1 piept de pui (poate fi și pulpe dacă nu va place pieptul)
  • 300 g. ciuperci tăiate felii
  • 2 linguri requeson (urda grasa)
  • 1/2 ceapa tocata foarte fin
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • un praf boia dulce
  • vin alb
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura faina sau amidon alimentar
  • sare
  • ulei


MOD DE PREPARARE:

Punem usturoiul la călit în putin ulei, iar când a început sa prindă culoare adăugăm ceapa și o lăsăm sa se călească. Dupa ce am călit ceapa, adăugăm putin vin și lăsăm sa iasă aburul de la alcool după care incorporam boiaua. In prealabil dezosam pieptul sau pulpele și tăiem carnea fâsâi. Adaugam în tigaie fâșiile de carne și lăsăm la foc mic. Daca este necesar mai adaugăm putina apa.
Dupa ce a fiert carnea, adaugăm ciupercile și lăsăm în continuare la foc mic fără sa mai adăugăm apa aproximativ 5 minute, amestecând din când în când. Separat amestecam laptele cu requesonul și faina pe care le adăugă impreuna cu celelalte ingrediente. Amestecam mereu ca sa nu se formeze cocoloase pana se îngroașă sosul. Punem sare dupa gust. Se servește cu garnitura de orez.

POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...