- 4 oua
- 12 linguri cu zahar
- 12 linguri cu ulei
- 12 linguri cu lapte
- 1 lingura cu amoniac
- coaja rasa de lămâie și portocala
- faina cât cuprinde
MOD DE PREPARARE: FOI
Se bat ouăle cu zaharul iar apoi se adaugă uleiul cu laptele și amoniacul stins cu 2 linguri cu lapte pe care l-am fiert înainte, un praf de sare, coaja rasa de lămâie și portocala iar la final incorporam faina cit cuprinde până obținem un aluat ca pentru gogoși. Împărțim compozitiva în 8 parți egale și întindem 8 foi pe foi de pergament.
Le coacem la cuptor pe dosul tăvii.
CREMA:
- 1 kg lapte
- 1 cana cu faina
- 1 cana zahar
- coaja rasa de la o lămâie și zeama
- 1 pachet margarina
Scoatem 1 cana de lapte și amestecam cu faina. Restul de lapte care a mai rămas îl punem la fiert cu zaharul iar când a început sa fiarbă incorporam laptele cu faina. Amestecam continuu până se formează crema iar la final adaugăm margarina,coaja și zeama de la lămâie. Amestecam foarte bine.
Facem straturi de cite 4 foi iar deasupra pudram cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu