vineri, 24 ianuarie 2014

PRAJITURA ALBA CA ZAPADE

INGREDIENTE:


  • 4 oua
  • 12 linguri cu zahar
  • 12 linguri cu ulei
  • 12 linguri cu lapte
  • 1 lingura cu amoniac
  • coaja rasa de lămâie și portocala
  • faina cât cuprinde


MOD DE PREPARARE: FOI

Se bat ouăle cu zaharul iar apoi se adaugă uleiul cu laptele și amoniacul stins cu 2 linguri cu lapte pe care l-am fiert înainte, un praf de sare, coaja rasa de lămâie și portocala iar la final incorporam faina cit cuprinde până obținem un aluat ca pentru gogoși. Împărțim compozitiva în 8 parți egale și întindem 8 foi pe foi de pergament.
Le coacem la cuptor pe dosul tăvii.

CREMA:


  • 1 kg lapte
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana zahar
  • coaja rasa de la o lămâie și zeama
  • 1 pachet margarina


Scoatem 1 cana de lapte și amestecam cu faina. Restul de lapte care a mai rămas îl punem la fiert cu zaharul iar când a început sa fiarbă incorporam laptele cu faina. Amestecam continuu până se formează crema iar la final adaugăm margarina,coaja și zeama de la lămâie. Amestecam foarte bine.
Facem straturi de cite 4 foi iar deasupra pudram cu zahar pudra.


POFTA BUNA!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...