duminică, 25 septembrie 2016

COD IN SOS PROPRIU (BACALAO AL PIL PIL )






                                                       
                                           INGREDIENTE:


  • 2 bucăți de cod 
  • 4 caței de usturoi
  • 1 bucățică ardei iute
  • ulei


                                              MOD DE PREPARARE:



Punem ulei în tigaia în care preparam pestele cam de doua degete înălțime. Feliile de peste, trebuie sa stea pe jumătate din înălțimea lor în ulei.
Când este fierbinte, punem cățeii de usturoi împreună cu ardeiul iute. Lasam pana prinde culoare usturoiul apoi scoatem cu ajutorul unei palete, cățeii de usturoi si ardeiul iute.








Lasam focul foarte încet și în același ulei punem feliile de cod ( uleiul nu trebuie sa sfaraie când dam drumul la peste în tigaie) cu pielita în jos. Lasam la foc mic, ca și cum îl fierbem în ulei timp de 10 minute acoperit cu un capac.






Trebuie sa se vadă cum pestele elimina gelatina din el. Dupa 10 minute întoarcem pestele și mai lăsăm acoperit pentru încă 10 minute.
Scoatem pestele pe un platou, lăsăm uleiul la răcit pentru 5 minute.
Uleiul se va separa de gelatina lăsata de peste, iar în momentul respectiv scoatem o parte din ulei.
Cu ajutorul unei strecurători de ceai începem sa preparam sosul.









 Punem fundul strecurătorii în tigaie și cu mișcări foarte rapizi mișcăm strecurătoarea din stânga în dreapta și invers, pana zeama se transforma în sos gros de tipul maionezei.
Sosul rezultat se pune peste peste și se servește cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 Am sa va las aceasta rețetă pe care eu am învățato la un curs de bucătărie și care pe mine ma incantat foarte mult. Este o gustare rapid de...