INGREDIENTE
500 g. rondele de calamari
400 g. orez rotund
1 rosie curata de coaja, taiata cuburi
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi tocat marunt
3 linguri cu ulei
3 pliculete cu tinta de calamar
supa de peste
MOD DE PREPARARE
Punem uleiul la incalzit. Cand este bine incins, punem inelele de calamari. Le prajim ca 5 minute pana prind culoare, apoi ii scoatem pe un platou.
In acelasi ulei punem ciapa si usturoiul la calit la foc mic.Cand a devenit transparenta ciapa, adaugam cuburile de rosii pe care le lasam sa se moaie.
Separat dizolvam tinta de sepie in supa de peste. Punem inelele de calamari impreuna cu orezul in cratita unde am calit ceapa cu usturoiul si rosia, adaugam supa de peste in care am diluat tinta de sepie. Amestecam pana in momentul in care incepe sa dea in clocot, apoi lasam focul la minum si lasam sa fiarba pana cand scade zeama si este fiert orezul. Se serveste cals.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu